GALATASARAY’IN MOHAMED HAMLESİ

GALATASARAY’IN MOHAMED HAMLESİ

11 Ocak 2021 Kapalı Yazar: 4x4FutbolGuncel

Zamalek formasını terleten Mostafa Mohamed, Süper Lig’in sarı kırmızı ekibi Galatasaray’ın transfer dönemindeki en gözde isimlerinden biri. Fatih Terim oyuncuyu istediğini daha önce duyurmuştu. 28 Kasım 1997 senesinde Mısır’da doğmuş Mostafa Mohamed, futbola Zamalek altyapısında başladı. Mostafa Mohamed, El Daklyeh, Tanta FC ve El Geish takımlarında oynadıktan sonrasında 2019-2020 sezonundan beri Zamalek’te top koşturuyor. Geçtiğimiz sürem 46 maça çıkan 23 yaşındaki golcü, 16 defa ağları havalandırdı ve 3 asist yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gençlerbirliği maçının arkasından yapmış olduğu açıklamada Mısırlı Mostafa Mohamed’i istediğini belirtmişti. Fatih Terim;  Medipol Başakşehir’den İrfan Can Kahveci ile Edin Visca, Monaco’dan Henry Onyekuru ve Zamalek’ten Mostafa Mohamed’i istediğini açıkça belirtmişti.

Galatasaray, Süper Lig’de en son Gençlerbirliği’ni evinde misafir etmiş ve karşılaşmadan 6-0’lık skorla ayrılarak doruk yarışında mühim bir avantaj kazanmıştı. Galatasaray’ın Mostafa Mohamed operasyonu ortaya çıktı. Mısır’a Galatasaray’ın transfer ekibi gitti.

TERİM’İN TRANFER DÜŞÜNCELERİ

Sarı kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim’in maç sonu yapmış olduğu transfer açıklamaları, alınan skorun önüne geçmişti. Terim, transfer ile alakalı yapmış olduğu konuşmada net ifadeler kullanırken, transferde bir birçok oyuncu ismi çıktığını istediği oyuncuların listesini verdiğini belirtirken hepimiz de aşağı yukarı bu tarz şeyleri bildiğini belirtmişti.

İmkânımız varmış da yapmıyormuşuz benzer biçimde bir konum yok. Tam tersi olmayan imkanları zorlayarak oluşturmaya çalışıyoruz. Yönetimin elinden gelen yapacağına inandığını söylemişti. İrfan Can Kahveci’yi istediğini, Mohamed’i (Mostafa) ve  Onyekuru’yu istediğini belirtmişti. Genel anlamda hamleleri Ocak’ta yaptıklarını bilindiğini belirtmişti.

MOSTAFA MOHAMED’İ TANIYALIM

28 Kasım 1997 senesinde Mısır’da doğmuş Mostafa Mohamed, futbola Zamalek altyapısında başladı. Mostafa Mohamed, El Daklyeh, Tanta FC ve El Geish takımlarında oynadıktan sonrasında 2019-2020 sezonundan beri Zamalek’te top koşturuyor. Geçtiğimiz sürem 46 maça çıkan 23 yaşındaki golcü, 16 defa ağları havalandırdı ve 3 asist yaptı.

Genç golcü bu sürem ise 2 maçta 2 gole imza attı. Mısır Premier Ligi’nde bugüne dek 99 maça çıkan Mostafa Mohamed, 34 gol attı. Mostafa Mohamed ülkesinde fizyolojik olarak Amr Zaki’ye, gol becerisi olarak ise Hossam Hassan’a benzetiliyor.

Mısır’ın efsaneleşmiş isimleriyle kıyaslanan Mostafa Mohamed, ülke futbolunun en kıymetli genç aktörleri arasında. Zamalek formasını terleten Mostafa Mohamed, Süper Lig’in sarı kırmızı ekibi Galatasaray’ın transfer dönemindeki en gözde isimlerinden biri olarak göze çarpıyor.