Beşiktaş’ta Sakatların Son Durumu Tedirgin Edici

Beşiktaş’ta Sakatların Son Durumu Tedirgin Edici

27 Eylül 2021 Kapalı Yazar: 4x4FutbolGuncel

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi öncesinde yaşadığı Kevin N’koudou ve Domagoj Vida eksikliklerine Antalyaspor maçında Necip Uysal’ı ve Mehmet Topal’ı ekleyince takımın sakatlıklar konusundaki durumu korkutucu bir hal aldı.

Özellikle Devler Ligi nedeniyle daha çok efor sarf etmek zorunda kalan Beşiktaş’ın bu nedenle mümkün mertebe daha fazla oyuncuya ihtiyacı olan bu dönemde sakat olan oyuncuların en kısa sürede geri dönmesi bekleniyor.

Beşiktaş Kadrosu Ne Zaman Dönecekler?

Maç eksikliği nedeniyle fizik kondisyonu tam seviyede olmayan Alex Teixeira’nın Altay maçında maç kadrosuna alınması bekleniyor. Şampiyonlar Ligi’nde de yeteneğine ihtiyaç duyulacak olan yıldız oyuncunun bu nedenle yapması beklenen katkı önemli.

Kartal Beşiktaş’ın transfer ettikten sonra sakatlandığı için oynatamadığı Umut Meraş’ın da bir süre daha dinlenmesi gerektiği ifade ediliyor. Antalyaspor maçında sakatlanarak taraftarları ve takımı korkutan Necip Uysal’ın 2 hafta boyunca sahalardan uzak kalması beklenirken aynı maçta sakatlanan Mehmet Topal’ın sakatlığı daha tehlikeli. 1.5 aydan önce sahadan geri dönmeyeceği belirtilen tecrübeli oyuncunun tedavisine de başlanmış durumda.

Yeni Malatyaspor maçında sakatlanan ve savunmanın belkemiği olan Domagoj Vida’nın ise ne zaman döneceği henüz belli değil. Sağ ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle Borussia Dortmund kafilesinden çıkarılan Kevin N’koudou da henüz takıma dönebilmiş değil.

Beşiktaşlı Oyuncularda Zeminin Sakatlıklara Etkisi

Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezonlarda rakiplerinden nispeten daha iyi olan stadının zemini, bu sene alabildiğine bozulmuş durumda. Çeşitli kısımlarında çok fazla olan ve neredeyse beton olarak nitelendirilebilecek bir halde olan zeminin olabilecek en kısa sürede düzeltilmesi için takımın hem oyunu hem de oyuncularının sağlığı için oldukça önem teşkil ediyor.

Özellikle darbeye bağlı olmayan ve bağ kopmalarına neden olan sakatlıkların takıma çok uzun sürede geri dönmesi ve kimi zamanlarda oyuncunun futbol kariyerini sonlandırmaya kadar gidebilmesi gibi riskleri almak istemeyecek olan Beşiktaş yönetiminin en kısa sürede bu sorunu çözmesi gerekiyor.

Geçtiğimiz sezon Everton’dan kiralanan ve taraftarın sevgilisi olan Cenk Tosun Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında benzer nedenlerden bir sakatlık yaşayarak sezonu kapatmış ve Beşiktaş sezonun son virajını gerçek bir santraforu olmadan oynamak zorunda kalmıştı.