
Trabzonspor’da Alioski Israrı
29 Haziran 2021
Geçen sezonu dördüncü sırada bitiren Trabzonspor’da kadro çalışmaları son hızla devam ediyor. Mutlak galibiyeti hedefleyen takım bu doğrultuda Bruno Peres, Gervinho, Hamsik ve Koita’yı kadrosuna kattı. Takım, TFF’nin 8+6 yabancı kuralı doğrultusunda yerli oyunculara yöneldi ve yerli sol bek arayışına girdi. Hedefindeki isimler ile bir türlü anlaşma sağlayamayan Karadeniz’in incisi, daha önce gündemlerinde olan Ezgjan Alioski için tekrar harekete geçti.
Başa dönüldü
2020-2021 Spor Toto Süper Lig’i dördüncülük ile tamamlayan Bordo mavililer, yaz sezonunda transferler çalışmalarına devam ediyor.
Bruno Peres, Gervinho, Hamsik ve Koita kadroya dahil olan isimler oldu. Yönetim, sol bek için yaz başında Leeds United ile kontratı sona eren Ezgjan Alioski’yi gözüne kestirmişti. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yabancı kuralına göre ilk 11’de en fazla 8 yabancı oyun oynatılabilecek. Bu kararın ışığında Alioski’den vazgeçildi ve yerli futbolculara odaklanıldı.

Uzun bir süre Umut Meraş için Le Havre ile pazarlık masasına oturuldu. Ancak Fransız ekip, futbolcu için 4 milyon Euro gibi uçuk bir ücrette ısrar edince Trabzonspor bu transferi rafa kaldırma kararı aldı.
Bu durumda sol bek transferi için başa dönüldü ve yabancılar kuralı tekrar gözden geçirildi. Yönetim, Alioski ile yeniden temas kurmayı düşünüyor.
Alioski’ye talip
Ezgjan Alioski’nin hedefinde ise İtalya vardı ancak Makedon futbolcu, bu pazarda kendine uygun bir takım bulamadı. Alioski henüz hiçbir ekip ile anlaşmadı. Bu durumsa Trabzonspor bir kez daha devreye girmek için bir fırsat yarattı.

Bordo mavililer 29 yaşındaki Makedon oyuncu ile tekrar iletişime geçecek ve Alioski’yi ikna etmek için elinden geleni yapacak.
Tecrübeli futbolcu, EURO 2020’de Makedonya formasıyla 3 grup maçında da forma giyerek 1 gol kaydetmişti. Turnuvada istediği performansı yakalayamayan futbolcu haliyle umduğu teklifleri alamadı. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen Trabzonspor’un futbolcuyla yakın zamanda temasa geçmesi bekleniyor.
Alioski geçen sezon Leeds United formasıyla 36 müsabakaya çıktı. Futbolcu bu karşılaşmalar da 2 gol atarken 3 asistlik performans sergiledi. 5 gole ise direkt katkı sağladı.