
GALATASARAY’DA BAŞKANLIK SEÇIMI: KULÜP İÇINDE GERGINLIK ARTIYOR
24 Mayıs 2021
Galatasaray’da Başkanlık seçimi yaklaşırken kulüp içindeki gerilim de artıyor. Başkan Mustafa Cengiz’in Türk Telekom Stadı’nda gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında Fatih Terim ile yola devam edilmeyeceğini açıklamasının ardından Terim cephesinden de mevcut başkan hakkında acil şifa dilemekten başka bir şey yapamayacağı ifade edilmişti. Bu gelişmeler sonrasında 19 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan seçimde başkanlığa aday olan 4 isim de Fatih Terim ile çalışmak istediğini belirtmişti. İşte Mustafa Cengiz ile Fatih Terim arasında yaşananlar ve başkanlık sürecine dair detaylar…
SEÇIM YASAKLARA BAĞLI
Galatasaray’da başkanlık seçimi için geri sayım sürüyor. Seçim tarihini 19 Haziran olarak açıklayan sarı kırmızılılarda başkan Mustafa Cengiz’in açıklamalarının ardından gözler 1 Haziran’a çevrildi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstüne kısıtlamalar gibi konular Galatasaray’ın seçimi bakımından kulübü yakından ilgilendiren konular arasında yer alıyor.
Yasakların tamamen kalkması ve kongrelerle ilgili kısıtlamaların olmaması halinde Galatasaray belirlendiği üzere 19 Haziran’da seçimini gerçekleştirece ve 31 Mayıs’ta sözleşmesi sona erecek olan Fatih Terim de yeni başkan ve yönetim ile birlikte görevine devam edecek. Zira önümüzdeki seçim için başkanlığa adaylığını koyanların tümü Fatih Terim ile çalışmak istediklerini açıkladı. Ancak seçim ileri bir tarihe ertelenirse Galatasaray’ı soru işaretleriyle dolu bir gelecek bekliyor.
Fatih Terim’in sözleşmesini uzatmayacağını açıklayan Mustafa Cengiz’in B planının ne olduğu bilinmiyor. Henüz yönetimsel olarak bir netlik bulunmayan kulüpte Terim gerçeğini de düşünecek olan yerli teknik direktör adaylarının kendilerine gelecek teklifleri kabul etmeyecekleri öğrenildi.
VEKALETSIZ İŞ GÖRME SAYILACAK
Mevcut yönetim kurulunun görev süresi ve yetki belgesinin 31 Mayıs’ta biteceği düşünüldüğünde 1 Haziran ve sonrasında atılacak olan her imzanın Mustafa Cengiz ve yönetiminde bulunan kişiler bakımından vekaletsiz iş görme hükümlerine tabi olarak sorumluluk doğurabileceği öğrenildi.
TERIM ILE CENGIZ ARASINDA GERGINLIK SÜRÜYOR

İlk olarak Terim’in, biraz da konuşmayanlar ceza alsın diyerek topu yönetime atmasıyla başlayan atışma Cengiz’in herkesin işini yapması gerektiği mesajıyla devam etmişti.
Ara ara dozu artarak devam eden gerginlikte son nokta ise Cengiz’in Fatih Terim ile yola devam edilmeyeceğini açıklamasının ardından Terim’in Mustafa Cengiz’e acil şifalar dilemesiyle gerçekleşti. Kimi taraftar bu açıklamayı oldukça talihsiz buldu.