
Fatih Terim İsmini Çizdi
4 Temmuz 2021
Gelecek sezonda mutlak galibiyeti hedefleyen Galatasaray’da transfer çalışmaları devam ediyor. Teknik direktör Fatih Terim’in raporları doğrultusunda hareket edilen takımda, kadrodan çıkarılmak istenen bir yıldızın ismi çizildi. Terim, o futbolcunun yerine transfer edilecek ismi belirledi.
Başkanlık koltuğuna gelen Elmas ve ekibi beklediklerinden daha büyük finansal problemlerle karşılaştılar. Ancak sarı kırmızılı yönetim buna rağmen transferlerden ödün vermeyecek.
Galatasaray, sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi elemesi nedeniyle erken açtı. PSV maçına kadar kadroyu güçlendirmeyi hedefleyen takımda, teknik adam Terim bir yıldızın üstünü çizdi.
Cim Bom, ilk başta sezonun ortasından bu yana yakın merceğe aldığı, Kasımpaşa ile sözleşmesi biten Aytaç Kara ve Göztepe ile sözleşmesi sona eren Alpaslan Öztürk’ü kadrosuna dahil ederek yerli transferde adımlarını attı. İç transferde ise Ömer Bayram ve Emre Taşdemir ile de sözleşme yenilenmişti.
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 20 Temmuz’da oynanacak PSV Eindhoven maçı, Sarı Kırmızılılar için çok önemli bir maç olacak. Bu maça kadar kadro güçlendirilmeye çalışılıyor.
Terim Yedlin’in Üstünü Çizdi

Tecrübeli hoca, Galatasaray’a devre arasında transfer olan De Andre Yedlin’i kadroya dahil etmek istemiyor. Terim, Amerikalı sağ bekten yeterince verim alınmadığını düşünüyor. Bu yüzden Yedlin’in gitmesini ve yerine yeni bir ismin gelmesini istiyor.
Omar Elabdellaoui’nin yaşadığı şanssız kazanın ardından devre arasında transfer olan ve 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Yedlin’le yollarını ayırma kararı alındı.
Yedlin yerine düşünülen ilk isim Jens Stryger Larsen oldu. Danimarkalı sağ bek, Udinese’de forma giyiyor. Galatasaray’ın Larsen için karşısına çıkan fatura 4 milyon Euro oldu.
İtalyan yöneticilerin Larsen’in bonservisi için istedikleri ücrete karşın Cim Bom 2 buçuk milyon Euro teklifte bulundu.
Kulüp ile görüşmeler ve pazarlıklar devam ederken Larsen açısından herhangi bir pürüz kaydedilmedi.
Diğer yandan Galatasaray, Ozan Kabak’ı kiralamak için Alman kulübü Schalke ile iletişime geçti. Ancak kulüp önceliklerinin satış olduğunu belirtti.

Soğuk Odanın Sponsoru
Köln Galatasaraylılar Derneği Başkanı Yakup Peker, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin soğuk oda sponsorluğuna talip oldu. Sponsorluk çalışmalarının tamamlandığı süreç için dernek yönetimi Galatasaray için çalışmanın bir şeref olduğundan dem vurarak desteklerinin devam edeceğini belirtti.