Beşiktaş Liderlik Koltuğuna Oturdu

Beşiktaş Liderlik Koltuğuna Oturdu

5 Ocak 2021 Kapalı Yazar: 4x4FutbolGuncel

Süper Lig’in 16. Haftasında 3 Ocak Pazar günü Beşiktaş, deplasmanda Hes Kablo Kayserispor’a konuk oldu. İki takım arasındaki bu mücadeleyi siyah beyazlı takım, 2 – 0 kazanmayı başardı. Konuk ekip Beşiktaş’a deplasmanda galibiyeti getiren golleri dakika 89’da penaltıdan N’Koudou ve dakika 90+6’da Ajdin Hasic kaydetti.

Bu sonuç ile birlikte teknik direktör Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig’de üst üste 4. galibiyetini aldı ve liderlik koltuğuna oturdu. Öte yandan teknik direktör Samet Aybaba önderliğindeki Hes Kablo Kayserispor ise Süper Lig’de bu sezon 9. mağlubiyetini aldı ve galibiyet hasretini 11 maça çıkarmış oldu.

Maçın Golleri

Süper Lig’in 16. Haftasında Kadir Has Şehir Stadı’nda Hes Kablo Kayserispor ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Maçın 9. dakikasında Beşiktaş’ta topla buluşan Josef de Souza, pasını takım arkadaşı N’Koudou’ya verdi. Bu futbolcu, topla birlikte ceza sahasına girdi ve rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Maçın hakemi Fırat Aydınus, VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş’ta penaltı atışını kullanmak üzere topun başına Mensah geçti. Bu futbolcunun penaltı atışını Hes Kablo Kayserispor kalecisi Doğan Alemdar, kurtararak kornere gönderdi.

Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve 0 – 0 sona erdi. Maçın son anlarında, 89. dakikada Beşiktaşlı futbolcu N’Sakala, rakibi Sapunaru ile girdiği ikili mücadelede ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Maçın hakemi Fırat Aydınus, bu pozisyonu VAR’da inceledikten sonra mücadelede bir kez daha Beşiktaş lehine beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş’ta penaltı atışı bu kez topun başına N’Koudou geçti. Bu futbolcu, topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1 – 0 öne geçirdi.

Mücadelenin sonuna 9 dakika ilave süre eklendi. Maçın 90+6. dakikasında Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile hızlı atağa çıktı. Bu futbolcunun pasıyla birlikte topla buluşan Ajdin Hasic, ceza sahasına girmeden şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş, rakibi Hes Kablo Kayserispor’u 2 – 0 yendi.

Puan Durumu ve Fikstür

Süper Lig’in 16. Haftasında oynanan maçta Beşiktaş, deplasmanda Hes Kablo Kayserispor’u 2 – 0 mağlup etti. Deplasmandan 3 puan dönen siyah beyazlı takım, puanını 31’e çıkarttı ve liderlik koltuğuna oturdu. Öte yandan Hes Kablo Kayserispor ise evinde kaybettiği maçın ardından ligde 10 puanda 21. sırada kaldı. Gelecek hafta, Süper Lig’in 17. Haftasında 6 Ocak Çarşamba günü Beşiktaş, kendi sahasında Çaykur Rizespor’u konuk edecek. Hes Kablo Kayserispor ise Süper Lig’in 17. Haftasında 6 Ocak Çarşamba günü deplasmanda Yukatel Denizlispor’a konuk olacak.