Norveç Eliteserien’de Seriye Bağlayan Bodo Glimt, Lilleström’ü Konuk Edecek – İddaa Tahmini

Norveç Eliteserien’de Seriye Bağlayan Bodo Glimt, Lilleström’ü Konuk Edecek – İddaa Tahmini

28 Temmuz 2026 Kapalı Yazar: Tahmin Editör

Bodo Glimt, Norveç Eliteserien 2026 sezonunun 16. Haftasında, Lilleström’ü konuk edecek. Aspmyra Arena’da oynanacak mücadele 22.00’da başlayacak ve nesine.com’dan canlı olarak takip edilebilecek.

Lig’de Seriyi Bağlayan Bodo Glimt, Lilleström’ü Konuk Edecek

bodo glimt

Bodo Glimt Seriye Devam Etti

Norveç Lig’inde rüzgar’ı arkasına alan Bodo Glimt, son 8 mücadelesinden; 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak ayrıldı. Son olarak Sandefjord deplasmanına konuk oldukları mücadeleyi 3-0 gibi net bir skor ile kazanmayı başardılar. Bu galibiyet ile ligde üst üste 4. Galibiyetlerini alırken, bu süreçte kalelerinde de hiç gol görmediler.

Karşılaşmanın ilk yarısı golle başladı. Maçın henüz 1. dakikasında gelişen hızlı atakta Ole Didrik Blomberg’in pasını iyi değerlendiren Ola Brynhildsen, topu ağlara göndererek Bodo/Glimt’i deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Erken gelen bu golün ardından ev sahibi Sandefjord toparlanmaya ve oyuna ortak olmaya çalıştı. AncakBodo Glimt, topa daha fazla sahip olarak oyunun kontrolünü elinde tuttu. İlk yarının kalan bölümlerinde iki takım da karşılıklı ataklar geliştirse de başka gol sesi çıkmadı. Konuk ekip Bodo/Glimt, oyunun başında bulduğu tek golün avantajıyla soyunma odasına 1-0 önde girmeyi başardı.

Mücadelenin ikinci yarısı ise düşük bir tempoda başladı ve uzun süre bu şekilde devam etti. Her iki takımın teknik direktörleri de 60. dakikadan itibaren oyunu hareketlendirmek adına üst üste oyuncu değişikliklerine başvurdu. Ev sahibi Sandefjord beraberlik golü için risk almaya çalışsa da Bodo/Glimt savunmasını ve kalecisini geçmeyi başaramadı. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, uzatma dakikalarında konuk ekip baskısını iyice artırdı. İlk olarak 90. dakikada Andreas Helmersen’in asistiyle sahneye çıkan Jens Petter Hauge, skoru 2-0’a getiren golü attı. Bu golden hemen iki dakika sonra, 90+2. dakikada bu kez Hauge’nin pasında topla buluşan Mikkel Bro Hansen düzgün bir vuruşla maçın sonucunu ilan etti. Bodo/Glimt, uzatmalarda bulduğu peş peşe gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Aldıkları galibiyet ile ligde 35 puana ulaştılar ve liderlik koltuğuna oturdular. Bu hafta Lilleström’ü konuk edecekler. Müsabakayı kazanarak son haftalardaki çıkışlarına devam etmeye ve liderlik koltuğundaki yerlerini korumaya çalışacaklar.

lilleström

Lilleström Evde Yok

Lilleström, ligde geçtiğimiz hafta Viking’i konuk etti ve sahadan 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu mağlubiyet ile ligde 2 maçlık 3 puan serilerine de son vermiş oldular.

Karşılaşmanın ilk yarısı iki ekibin de birbirini tarttığı, temkinli bir oyun tarzıyla başladı. İlerleyen dakikalarda deplasman takımı Viking, orta alanda oyunun kontrolünü eline almaya başladı. Bu baskının sonucunda, 31. dakikada Edvin Austbo’nun geliştirdiği atakta topla buluşan Kristoffer Askildsen düzgün bir vuruşla takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Golün ardından ev sahibi Lilleström beraberlik için rakip kaleye gitmeye çalışsa da üretken olamadı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve konuk ekip soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya daha organize başlayan Viking, 55. dakikada Peter Christiansen’in attığı golle farkı ikiye çıkararak skoru 2-0 yaptı. Bu golden sonra çabuk toparlanan ev sahibi Lilleström, oyundan kopmadı ve baskısını artırdı. Nitekim bu baskı çok geçmeden sonuç verdi; 63. dakikada Frederik Elkaer’in pasında sahneye çıkan Lars Ranger, farkı bire indiren golü atarak skoru 2-1’e getirdi. Maçın son yarım saatlik bölümünde her iki takım da üst üste oyuncu değişiklikleri yaparak taze kan aradı. Kalan dakikalarda ev sahibi Lilleström en azından beraberliği kurtarmak için tüm hatlarıyla yüklense de Viking savunmasını geçemedi. Başka gol olmayınca evlerinde sahadan 2-1’lik skor ile boyunları bükük ayrıldılar.

Lilleström aldığı mağlubiyet ile 25 puanda kaldı ve ligde 4. Sırada yer aldı. Bu hafta zorlu Bodo Glimt deplasmanına konuk olacaklar. Formda ve güçlü rakiplerine karşı işleri kolay olmayacak gibi duruyor.

İddaa Tahmini

Bodo Glimt son haftalarda vitesi arttırdı ve arka arkaya aldığı galibiyetler ile liderlik koltuğunu eline geçirdi. Lilletröm ise son haftalarda istikrarsız. Bodo’yu galibiyete yakın görsem de açılan taraf bahsi oranı yetersiz. Bu yüzden ilk yarı galibiyetleri seçeneğine yöneleceğim.

İddaa Oranı: İlk 20 Dakikada Gol Olur, Oran, ****

Bets10 Oranı: İlk 20 Dakikada Gol Olur, Oran 10.00

Açılan Taraf Bahsi Oranları

Bodo Glimt ve Lilleström arasında oynanacak Norveç Lig’i mücadelesi öncesi Bets10 tarafından açıklanan bahis oranlarına baktığımızda; Bodo Glimt galibiyeti 1.26, beraberlik 5.80, Lilleström galibiyeti 10.50, olarak belirlendiğini görüyoruz.