MANEVİ ANLAMDA DA ÖRNEK BİR OYUNCU MAME THİAM

MANEVİ ANLAMDA DA ÖRNEK BİR OYUNCU MAME THİAM

18 Şubat 2021 Kapalı Yazar: 4x4FutbolGuncel

Fenerbahçeli Mame Thiam, Diyarbakır’da bir okulu yenileterek her insanın takdirini kazandı. Senegalli futbolcu, Köy okulu meydana getirilen evlatların sevinçli olmasından ötürü kendisinin de sevinçli bulunduğunu belirtti. Fenerbahçeli Mame Thiam’dan misal bir huy geldi.

Senegalli golcü, bir öğretmenin gönderilmiş olduğu ileti üstüne Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki Baltacı Köyü İlkokulu’nu yeniletti. Mame Thiam Vakfı, okulun ve öğrencilerin fotoğraflarını toplumsal medya hesabından paylaştı.

Vakıftan meydana getirilen açıklamada; Okulu 1 hafta arasında karşı karşıya tahsile elverişli hale getirebildiğimiz için gururlu olduklarını belirtirken, iyi dersler çocuklar ifadelerine yer verildi.

Yaptığı bu yardım sebebiyle oldukça sevinçli bulunduğunu kaydeden Mame Thiam, Yardım etme fırsatı bulunduğunu ve kendisi de bu yardımda bulunduğunu, öğrenciler sevinçli oldukları için kendisinin de aynı halde oldukça sevinçli bulunduğunu belirtti. Sarı-lacivertli formayla 23 maça çıkan 27 yaşındaki Senegalli forvet, 8 defa fileleri sarstı 4 de gol pası verdı.

ÇOCUKLAR THİAM’I KÖYE ÇAĞIRDI

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde okulları Fenerbahçeli futbolcu Mame Thiam tarafınca yenilenen çocuklar, sarı-lacivertli oyuncuyu köylerine çayır etti. İlçeye bağlı Baltacı Köyü İlkokulunda vazife meydana getiren bir öğretmenin toplumsal medya hesabı üstünden erişmesi üstüne Fenerbahçe’nin Senegalli futbolcusu Mame Thiam’ın kurduğu Mame Thiam Vakfı tarafınca köy okulu yenilendi.

Pandemi sürecinden ötürü okullarından uzak olan çocuklar, köy okullarından öğrenim ve öğretimin başlamasıyla yenilenen sınıflarında ders yapmanın mutluluğunu yaşadı. Köy muhtarı Mehmet Buhar Bingöl, basın mensuplarına yapmış olduğu değerlendirmede, okullarının altyapı, bakım, boya ve öteki birtakım ihtiyaçlarının Mame Thiam tarafınca karşılandığını ve bundan sevinç duyduklarını dile getirdi.

Kendisinin de Fenerbahçeli bulunduğunu anlatım eden Bingöl, okul açılınca çocuklarım oldukça memnun kaldığını, köydeki birçok bireyin Fenerbahçeli bulunduğunu, diğerlerinin de Fenerbahçeli olmasını umduğunu ve Mame Thiam’ı da köye beklediklerini söylerken, geçen sene da Milli Eğitim Bakanlığının okulun birçok ihtiyacını giderdiğini laflarına ekledi.

ÇOCUKLAR DA ÇOK MUTLU

9 yaşındaki 3’üncü sınıf talebesi Cihan Bingöl, Fenerbahçeli abisi Mame Thiam’a oldukça teşekkür ettiğini, okulun oldukça güzel yapıldığını söyledi. Koronavirüs döneminde okulunu ve dostlarını oldukça özlediğini söyleyen 4’üncü sınıf talebesi 10 yaşındaki Asmin Bingöl de Okula ulaşınca baktıklarından okulun her yeri değiştiğini, okulun boyandığını ve parke yapıldığını söylerken, Futbolcu ağabeylerine teşekkürlerini ileterek köye beklediklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari ise gönüllülük esasıyla meydana getirilen çalışmanın kendilerini oldukça memnun ettiğini ve Senegalli futbolcuyu konuk etmekten sevinçli olacaklarını dile getirdi.