
Kulüpler Birliği, Digitürk beIN’i Boykot Etti
19 Aralık 2020
Yayımcı kuruluş Digitürk beIN Media Group’un Türkiye de ki spor kulüplerine ödemeleri gereken parayı zamanında ödemediği gerekçesiyle kulüpler birliği Bein Sports’u boykot etme kararı aldı.
Aldıkları kararı ilk olarak 18 Aralık 2020 tarihinde oynanan Fatih Karagümrük’ün ev sahipliğini yaptığı Galatasaray-Fatih Karagümrük maçında uyguladılar. Maçın ilk 60 saniyesinde futbolcular hareketsiz kalarak tepkilerini ortaya koydu.Maç ilk 60 saniye sonra oynanmaya başlandı
Kulüpler Birliği’nin resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Süper Lig’in 13’üncü haftası ile TFF 1.Lig’in 15’inci Haftası arasında oynanacak bütün maçlara 60’ıncı saniye sonrası başlayacaklarını kamuoyu ile paylaştı.
Kulüpler Birliği ,Digitürk beIN Media Group ile yaptıkları mevcut belirsiz durumun sona ermesi ve kulüplerin sözleşme koşulları gereği hak ettikleri şartların yerine getirilmemesi durumunda gerekirse hukuki yollar ile haklarını arayacaklarını da ekledi.
BeIN Sports’un Karşılığı Gecikmedi : Biz Ödemeleri TFF’ye yaptık.
BeIN Sports Türkiye’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre 2020-2021 sezonunda bugüne kadar oynanmış bütün maçların naklen yayın lisans bedelini TFF’ye tam olarak ödediğini belirtti ve dünya çapında birçok yayıncının pandemi dolayısıyla yapmayı reddettiği 2019-2020 sezonunun naklen yayın lisans ödemesini, herhangi bir kesintiye uğratmadan tam olarak yaptığını belirtirken,bu tür eylemlerin en çok kulüplere zarar vereceğinin de altını çizdi. Yapılan boykot esnasında BeIN Sports takımların ilk 11ini seyircilere izleterek boykotu sansürledi.
Fatih Karagümrük kendi evinde Galatasaray’ı 2-1 lik skorla mağlup etti.
Boykotlu başlayan müsabaka ise 2-1’lik skor ile son buldu
Fatih Karagümrük’ün sporcuları 46’ıncı dakikada Ndao ve 90+11 de Mevlüt topu filelere kavuşturdu. Galatasaray’ın 90+6 da Diagne’den gelen golü takımına puan kazandıramaya yetmedi.

TFF Digiturk’ün açıklamasını yalanladı
beIN Sports Türkiye’nin resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sessiz kalmadı ve bir açıklama yaptı :
’’Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği’nin ortak kamuoyu duyurusu ile akabinde yayıncı kuruluş Digiturk beIN MEDIA GROUP’un yaptığı açıklama Federasyonumuz tarafından dikkatli bir şekilde takip edilmiştir.
Çok açık bir şekilde bilinmesini isteriz ki, 2020/21 sezonu yayın hakları bedeli üzerinde prensip olarak varılan ve kamuoyunda da yer alan tutar göz önünde bulundurulduğunda dahi, Digiturk beIN MEDIA GROUP, 2020/21 sezonuna ilişkin ana sözleşme hükümlerine göre yapması gereken ödemelerin tamamını ifa etmemiştir. Dolayısıyla henüz üzerinde mutabakat sağlanmamış olmasına rağmen yayıncı kuruluşun açıklamasında belirtmiş olduğu “Digiturk, 2020/21 sezonunda bugüne kadar oynanmış tüm karşılaşmalara ilişkin naklen yayın lisans bedelini TFF’ye tam olarak ödemiştir” yönündeki açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır.
Tüm taraflar açısından büyük hassasiyet taşıyan konu Türkiye Cumhuriyeti Kanunları ve hukuk çerçevesinde Federasyonumuz tarafından kapsamlı bir şekilde değerlendirilmekte olup gerekli açıklamalar kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.’’