
FENERBAHÇE’DE SAVUNMA DİKİŞ TUTMUYOR
20 Ocak 2021
Fenerbahçe Futbol Takımı, geçtiğimiz 2,5 senede yapmış olduğu stoper transferleriyle dikkatleri üzerine topladı. Kadrosuna en son 22 yaşındaki Macar müdafaa oyuncusu Attila Szalai’yi katan sarı-lacivertliler, söz mevzusu dönemde stoper bölgesine nokta atışı yapmakta zorlandı. Haziran 2018’de kulüp başkanlığına Ali Koç’un gelmesiyle yeni bir döneme geçiş icra eden sarı-lacivertliler, bu süreçte takımın başlangıcında bulunan Phillip Cocu, Ersun Yanal ve Erol Bulut’un savunmaya takviye istemesiyle son 6 geçirme döneminde 9 stoper oyuncusunu ekibine kattı.
HER DÖNEM BİR STOPER
Her geçirme döneminde minimum 1 stoper Fenerbahçe yönetimi, vazife sürecinde geçirdiği 6 geçirme periyodunun tamamında stoper takviyesinde bulundu. Ali Koç ve kadrosunun yönetime seçilmesiyle başlanan süreçte ilk geçirme dönemi, 2018-2019 sezonu oldu. Söz mevzusu sezonun yaz geçirme döneminde savunmaya Diego Reyes’i getiren Fenerbahçe, ara geçirme döneminde ise Sadık Çiftpınar ve Serdar Aziz’i ekibe dahil etti.
Fenerbahçe’de 2018-2019 sezonunda ekibe katılan stoperlerden Diego Reyes ile geçen sürem başlangıcında geçirme edilen Adil Rami, beklentilerin oldukca uzağında kaldı. Reyes, 2018-2019 sezonunda ligde 8 maç oynadıktan sonrasında dönem içinde İspanyol kulübü Leganes’e kiralandı. Meksikalı oyuncu, ondan sonra ülkesinin Tigres takımına geçirme oldu.
Dünya Kupası şampiyonluğu unvanı da bulunan Fransız stoper Adil Rami ise teknik heyetin gözüne asla giremedi. Rami, geçen sezonun ilk yarısında Süper Lig’de ancak bir maçta oynayıp 45 dakika sahada kalabildi.
Geçen sürem ligde 14 kere ilk 11’de sahaya çıkmasına karşın yapmış olduğu eleştiri yanlışlar sebebiyle tenkit alan 30 yaşındaki stoper, ilk yarının son maçlarında yedek kulübesine çekilmişti. Zanka, bu sürem başlangıcında Danimarka’nın Kopenhag takımına kiralanmıştı. Fenerbahçe’de geçen sezonun dönem içinde Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımından ekibe dahil edilen Simon Falette, takımda kalmayı başaramadı.
MACAR FUTBOLCUNUN FENERBAHÇE’YE TRANSFERİ

Serdar Aziz ve Sadık Çiftpınar takımda kalmayı başardı Fenerbahçe, son dönemde stoper bölgesinde en oldukça yerli futbolcularından katkı aldı.
Sarı-lacivertliler, Macar futbolcu Attila Szalai’yi renklerine bağlayarak son 6 geçirme döneminde 9. stoper oyuncusunu ekibine dahil etti. Sarı – lacivertlilerde söz mevzusu mevkiye birçok yabancı oyuncu geçirme edilmesine karşın, yerli oyuncular daha istikrarlı bir imaj sergiledi.
Galatasaray’la sözleşmesini feshettikten sonrasında Ocak 2019’da Fenerbahçe’ye geçirme olan Serdar, sakatlık problemleri yaşamasına karşın bu zamana kadar teknik heyetin en güvenilmiş olduğu adların başlangıcında geldi.
Serdar ile aynı geçirme döneminde takıma katılan Sadık Çiftpınar ise yaşamış olduğu mühim sakatlığa karşın yine biçim tutmayı ve forma şansı bulmayı başardı. Lemos’un ismi son günlerde sık sık gönderilmesi kabul edilen futbolcular içinde yer alıyor.
ALİ KOÇ İLE 49 TRANSFER
Fenerbahçe, Ali Koç’un kulüp başkanlığına gelmesiyle şu ana kadar toplam 49 futbolcu transferi gerçekleştirdi. Başkan Koç’la 6. geçirme periyodunu geçiren Fenerbahçe, 2018-2019 sezonunda 16 geçirme yaptı. Geçen sürem ekibine 14 adı katan sarı-lacivertliler, bu sezona ise 18 transferle girmişti. Fenerbahçe, Attila Szalai’nin ekibe dahil edilmesiyle Başkan Ali Koç dönemindeki 49. transferini yaptı.