
FENERBAHÇE KADIKÖY’DE KENDİ KALESİN ATTI
15 Mart 2021
Süper Toto Süper Lig’in 30. Haftasında sarı lacivertli takım Fenerbahçe’nin en çok korktuğu şey oldu ve Kadıköy’de, kendi evinde Fenerbahçe bir kez daha yenildi. Süper Lig’in en alt sırasında yer alan başkent temsilcilerinden Gençlerbirliği deplasmanda oynadığı maçı kazandı ve Fenerbahçe’yi onun sahasında 2-1 yendi.
EROL BULUT YÖNETİMİ TARTIŞILIYOR
Fenerbahçe’nin evinde aldığı bu sezon darbelerin ardı arkası kesilmediği için artık Erol Bulut’un maç ve kadro yönetimi tartışılıyor. Maçın ilk yarısında gol perdesini Fenerbahçe açmış olsa bile maçın gol perdesini kapatan ve maçı kazanan taraf konuk ekip Başkent temsilcisi Gençlerbirliği oldu.
Maçın ilk golü 35. Dakikada Flip Novak’tan geldi. Flip Novak’ın kafa vuruşu ile Gençlerbriliği’nin kalesi havalandı. Luiz Gustavo’da maçta gol attı aslında fakat ofsayt olduğu için gol geçersiz sayıldı.
Maçın ilk golünü Fenerbahçe 35. Dakikada attı fakat öne geçme sevinçleri sadece beş dakika sürdü. Maçın 40. Dakikasında Gençlerbirliği ekibi hücuma geçmiş ve Fenerbahçe’nin ceza sahası içerisinde bir atağa kalkmışlardı.
Halil İbrahim Pehlivan’ın ceza sahasına gönderdiği topu Fenerbahçeli savunma ekibi uzaklaştırmak isterken savunmadaki Serdar Aziz topa yanlış anda, yanlış zamanda dokununda top Fenerbahçe’nin ağları ile buluştu.
Serdar Aziz 40. Dakikada kendi kalesine gol attığı için maçın skoru 1-1 eşitlendi. Beraberliğin bu kadar ani ve birbirine yakın dakikalarda bulunmasından sonra her iki takımda bastırmaya başladı.
Maçın ilk yarısında başka bir gol kaydedilmedi ve takımlar soyunma odalarına 1-1 beraberlik gitti.
İKİNCİ YARIDA FENERBAHÇE KAYBETTİ

Maçın ikinci yarısında her iki takım da eşitliği bozmak için çalışmalara baskın oyun kurmaya ve performansını hücuma yönelik kurmaya ağırlık verdi. Fenerbahçe ne kadar bastırsa da Gençlerbirliği’nin savunmasından top bir şekilde geri dönüyordu ya da uzaklaştırılıyordu.
Maçın 63. Dakikasında Gençlerbirliği Floyd Ayite’nin vuruşu ile skor 2-1 Gençlerbirliği’nin öne geçmesiyle hareketlendi. Fenerbahçeli oyuncular gol itiraz etti. VAR görüntüleri hem VAR hakemi Mete Kalkavan hem de maçın hakemi Abdulkadir Bitigen tarafından incelense de gol kabul edildi.
Maç 63. Dakikada 2-1 Gençlerbirliği’nin üstünlüğüne geçmişti. O dakikadan sonra başka bir gol pozisyonu olmadı. Maç +6 dakika uzatmalara gitti ama Fenerbahçe beraberliği sağlayacak o ikinci golü bir türlü bulamadı. Şampiyonluk yolunda olukça kötü bir darbe alan Fenerbahçe nasıl buradan süreci toparlayacak ve gelecek hafta derbiyi nasıl kazanacak oldukça merak ediliyor.